Gevoeligheid als kracht

In de kern is ieder mens (alles dat leeft) gevoelig. Het is onze natuurlijke staat van Zijn. Bij de één is het enkel bewuster dan bij de ander, afhankelijk van de weg die je Ziel gaat en wat passend is bij jouw Zijn in het Hier en Nu.

Gevoelig Zijn

Gevoelig zijn voor verschillende energieën en niveaus hierin betekent niet alleen dat je je eigen proces in jezelf op diepgaande wijze kunt voelen, het betekent vaak ook dat je de innerlijke processen van (en de uitwisseling van energie in het contact met) de ander op diepgaande wijze kunt voelen. In vergelijking met mensen die hier minder gevoelig voor zijn, kan het soms veel tijd en energie kosten om dit alles te verwerken. Het ervaren en verwerken van je eigen innerlijke groei is al heel wat, laat staan het verwerken van indrukken van de innerlijke processen van iemand anders (die natuurlijk ook weer niet voor niets op je pad komen en verbonden zijn met jouw innerlijke groei).

Dit verwerkingsproces is enigzins ‘normaal’ voor de meer gevoelige persoon omdat je simpelweg niet anders weet. Het word pas lastig als je, als de gevoelige persoon die jij bent, hetzelfde tempo probeert na te leven van je omgeving, uit angst omdat je anders niet zult overleven. Door deze angst (overlevingsdrang) word je aandacht echter naar buiten verschoven, terwijl de aandacht naar binnen je juist automatisch begeleid in je Gevoelig Zijn. In het spirituele wereldje zie je het in versluierde vorm terugkomen; oefeningen om je af te sluiten en jezelf te beschermen tegen energieën van buitenaf. Ook hierin word de aandacht naar buiten gericht, zij het in meer subtiele vorm. Soms vraag ik me af, sluit je hiermee niet jezelf voor jezelf af?

Aandacht naar binnen

Want juist als de aandacht naar binnen is gericht word je Gevoeligheid de Begeleiding en Bescherming die je zoekt. Dan word je Gevoeligheid een Kwaliteit, een Kracht. Dan zul je ervaren dat als je de Begeleiding van je Gevoeligheid volgt, deze vanzelf zal aangeven welk tempo je moet volgen, of je wel of niet verandering moet aanbrengen in je omgeving of het gezelschap dat je kiest, ongeacht wat je omgeving (invloed van buitenaf) hiervan vind.

Je Gevoeligheid word dan je Gids die jou precies vertelt wat wel en niet bij jou past in het moment. En dat kan je dus het beste ervaren als je aandacht naar binnen is gericht, in het Hier en Nu.

Lichte groet,

Jolanda Stijnen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic